Jalkaterapia Avenue

Pintaraapaisu jalkaterapeutin ammattiin

Jalkaterapeutti on Suomessa suhteellisen uusi ja pieni terveydenhuoltoalan ammattikunta, joita on koulutettu vain reilun 20 vuoden ajan vuodesta 1998 lähtien.  Tätä ennen jalkojen terveydestä ovat huolehtineen ammattitutkinnon suorittaneet jalkojenhoitajat. Tämä tutkinto lopetettiin vuonna 1998 ja korvattiin jalkaterapeutin ammattikorkeakoulututkinnolla.

Tavoitteena on, että asiakas saa apua jalkaongelmiinsa, jotka pahimmillaan estävät normaalin kävelyn.

Jalkaterapeutti hoitaa kaikenikäisiä asiakkaita, joilla on alaraajojen kiputiloja, iho- ja kynsiongelmia, jalkaterän ja varpaiden kuormitus- sekä asentomuutoksia. Myös jotkin sairaudet, kuten diabetes tai reuma, voivat aiheuttaa muutoksia jaloissa, jolloin jalkaterapeutin vastaanotto voi olla paikallaan.

Kipua aiheuttavat jalkojen iho-ongelmat, kuten kovettumat, känsät ja syylät ovat poistettavissa tervettä ihoa vaurioittamatta. Paksuuntuneet, kotona vaikeasti leikattavat kynnet ohennetaan ja lyhennetään turvallisesti. Kivuliaat ja pahimmillaan kynsivallin tulehdusta aiheuttavat sisäänkasvaneet kynnetkin saadaan usein oikaistua esimerkiksi Podofix-oikaisuhoidolla.

Paksut kynnet ohenevat kätevästi mikromoottorilla.

Vastaanotolla pyritään myös selvittämään syyt ongelmien taustalla. Joskus kivuliaan kovettuman taustalta löytyykin epätasapainoinen kuormitus jalkojen välillä tai paksuuntuneiden kynsien aiheuttajana vääränkokoinen kenkä. Hoidon yhteydessä voidaankin kartoittaa näitä alaraajojen kuntoon vaikuttavia tekijöitä sekä etsiä ratkaisuja aiheuttajan hoitamiseksi.

Jalkapohjan kuormituksen tarkastusta jalkapeilillä.

Avenuella toteutamme monipuolisesti jalkaterapian osa-alueita iho- ja kynsiongelmien hoidosta jalkojen kiputilojen tutkimiseen.

Jalkojen ihon ja kynsien hoitamisen lisäksi jalkaterapeutin työkalupakkiin kuuluvatkin alaraajojen yksilölliset harjoitteet, yksilöllisten varvasortoosien sekä pohjallisten valmistus sekä manuaaliset terapiat kuten alaraajojen hieronta ja jalkojen nivelten mobilisaatio.

Saatat myös pitää...