Jalkaterapia

Jalkaterapeutti on ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut terveydenhuoltoalan ammattihenkilö, jonka vastaanotolla keskitytään kaikenikäisten asiakkaiden alaraajaongelmien hoitoon. Vastaanotolla pyritään selvittämään syyt ongelmien taustalla ja tarvittava hoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi saat tarvittaessa tietoa jalkaterveydestä sekä ohjeita jalkojen omahoitoon.

Syitä hakeutua jalkaterapeutin vastaanotolle:

Jalkojen iho- ja kynsiongelmat

 • Jalkojen kovettumat ja känsät
 • Jalkapohjan syylät
 • Paksuuntuneet kynnet
 • Kynnen sisäänkasvu
 • Kynsisieni

Jalkaterän asentomuutokset ja kiputilat

 • Vaivaisenluu
 • Vasaravarpaat
 • Päkiäkipu
 • Kantapäänkipu

Sairauden tuomat jalkaongelmat

 • Diabeetikon jalkaongelmat
 • Reumaatikon jalkaongelmat
 • Jalkojen tuntopuutokset

Olemme jakaneet jalkaterapiapalvelumme kahteen osa-alueeseen: Ihon ja kynsien hoito sekä Jalan toiminta ja tutkiminen. Hoitoajat ovat saatavilla 15-90 minuutin pituisina.

Varaathan ensikäynnille vähintään 60 minuutin ajan, jolloin jalkojen kunto ja hoidon tarve ehditään kartoittamaan täydellisesti.

Suositusajat jalkaterapiaan

Känsän poisto 15 min – 35 €

Yksittäisen kovettuman tai känsän poisto.

Ihon ja kynsien hoito 30 min – 48 €

Normaalien tai vain hieman paksuuntuneiden kynsien leikkaus tai 1-2 jalkapohjan kovettuman / känsän poisto.

Ihon ja kynsien hoito 45-60 min – 58-68 €

Ihon ja kynsien perushoito 1-3 ongelmakohdan hoitoon. Hoito voi sisältää esimerkiksi kynsien leikkauksen, paksuuntuneiden ohennuksen tai sienikynsien hoitoa sekä jalkapohjan kovettumien / känsien poistoa tai syylien hoitoa.

Ihon ja kynsien hoito 75-90 min – 78 – 88 €

Ihon ja kynsien vaativampi hoito. Hoito soveltuu vaativampien tai useiden ongelmakohtien huoltamiseksi ja voi sisältää esimerkiksi voimakkaiden kovettumien ja känsien poistoa tai syylien hoitoa, todella paksujen kynsien ohennusta tai sisäänkasvaneen kynnen hoitoa.

Jalan toiminta ja tutkiminen 60 min – 68 €

Jalan toiminnallisten ongelmien tutkiminen, esimerkiksi kantapään tai päkiän alueen kiputilat, ongelmat kävelyssä tai muussa liikkumisessa. Apua voidaan saada esimerkiksi alaraajojen manuaalisella käsittelyllä, yksilöllisillä harjoitteilla tai pienapuvälineterapialla (silikoniortoosien teko).

Lisäpalvelut

Seuraavat palvelut varattavissa lisäpalveluna jalkaterapiakäynnin yhteyteen puhelimitse tai hoidon yhteydessä. Lisäpalvelun tarve arvioidaan aina yksilöllisesti.

Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito – 16 € / kynsi + aika

Oikaisu kynteen liimattavalla Podofix- menetelmällä.

Syylän hoito – 25 € + aika

Syylän hoito Verrutopilla. Voi vaatia useamman hoitokerran.

Yksilölliset silikoniortoosit – 20-40 € + aika

Yksilöllisesti silikonista valmistetut varpaiden oikaisijat ja tuet esimerkiksi vaivaisenluun hoidoksi.

Hieronta

Koulutettu hieroja on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, joka toteuttaa länsimaalaiseen lääketieteeseen perustuvaa, klassista hierontaa.

Klassinen hieronta on kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Hieronta koetaan usein kokonaisvaltaisesti rentouttavana, rasittuneita lihaksia palauttavana sekä kipua lievittävänä. Lopullisen vaikutuksen huomaa yleensä muutaman vuorokauden kuluessa käsittelystä.

Urheiluhieroja taas on urheiluhieronnan erikoisammattitutkinnon käynyt koulutettu hieroja. Urheiluhieronnassa sovelletaan klassista hierontaa asiakkaan tarpeisiin erityisesti tämän urheilulajitausta huomioiden.

Hoitotapahtuma suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa tämän tarpeita kuunnellen. Hieronta-ajat varattavissa 30-120 minuutin pituisina.

Suositusajat hierontaan

Hieronta 30-45 min – 30-40 €

Pienemmän alueen, kuten niskan tai pohkeiden käsittely, tai laajemman alueen kevyt käsittely.

Hieronta 60-75 min – 50-60 €

Tarkempi käsittely esimerkiksi ylä- tai alavartalolle tai koko kehon kevyt käsittely.

Hieronta 90-120 min – 70-90 €

Täydellinen koko kehon käsittely päästä varpaisiin tasapuolisesti tai mahdollisiin ongelmakohtiin keskittyen.

Jalkojen hemmotteluhoidot

Terveyspalveluiden lisäksi tarjoamme jalkoja sekä samalla mieltä helliviä hierontahoitoja. Jalkaterien lempeä käsittely rentouttaa ja keventää askelta tehokkaasti.

Hemmotteleva jalkahieronta on mahdollista yhdistää muihin hoitoihin. Kysy lisää!

Hemmotteleva jalkahieronta 30 min – 37 €

Hoitoon sisältyy jalkojen ihon kuorinta, kynsinauhojen hoito, jalkanaamio sekä jalkaterien hieronta (huom., ei sisällä kynsien leikkuuta).

Hemmotteleva jalkahieronta 45 min – 47 €

Hoitoon sisältyy jalkojen ihon kuorinta, kynsinauhojen hoito, jalkanaamio sekä jalkaterien ja säärien hieronta (huom., ei sisällä kynsien leikkuuta).

Lahjakortit

Lahjakortit joko tietylle palvelulle tai arvolle voi tilata puhelimitse numerosta 045 7832 1830 tai sähköpostitse osoitteesta info@jalkaterapia-avenue.fi.

Lahjakortit voidaan toimittaa haluttuun osoitteeseen postitse, pdf-liitteenä sähköpostiin tai voidaan noutaa sopimuksella Avenuelta. Kortit ovat voimassa 6 kuukautta ostopäivästä.