Jalkaterapia

Jalkaterapeutti on ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut terveydenhuoltoalan ammattihenkilö, jonka vastaanotolla keskitytään kaikenikäisten asiakkaiden alaraajaongelmien hoitoon. Vastaanotolla pyritään selvittämään syyt ongelmien taustalla ja tarvittava hoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi saat tarvittaessa tietoa jalkaterveydestä sekä ohjeita jalkojen omahoitoon.

Syitä hakeutua jalkaterapeutin vastaanotolle:

Jalkojen iho- ja kynsiongelmat

 • Jalkojen kovettumat ja känsät
 • Jalkapohjan syylät
 • Paksuuntuneet kynnet
 • Kynnen sisäänkasvu
 • Kynsisieni

Jalkaterän asentomuutokset ja kiputilat

 • Vaivaisenluu
 • Vasaravarpaat
 • Päkiäkipu
 • Kantapäänkipu

Sairauden tuomat jalkaongelmat

 • Diabeetikon jalkaongelmat
 • Reumaatikon jalkaongelmat
 • Jalkojen tuntopuutokset

Olemme jakaneet jalkaterapiapalvelumme kahteen osa-alueeseen: Ihon ja kynsien hoito sekä Jalan toiminta ja tutkiminen. Hoitoajat ovat saatavilla 15-90 minuutin pituisina.

Varaathan ensikäynnille vähintään 60 minuutin ajan, jolloin jalkojen kunto ja hoidon tarve ehditään kartoittamaan täydellisesti.

Suositusajat jalkaterapiaan

Känsän poisto 15 min – 35 €

Yksittäisen kovettuman tai känsän poisto.

Ihon ja kynsien hoito 30 min – 48 €

Normaalien tai vain hieman paksuuntuneiden kynsien leikkaus tai 1-2 jalkapohjan kovettuman / känsän poisto.

Ihon ja kynsien hoito 45-60 min – 58-68 €

Ihon ja kynsien perushoito 1-3 ongelmakohdan hoitoon. Hoito voi sisältää esimerkiksi kynsien leikkauksen, paksuuntuneiden ohennuksen tai sienikynsien hoitoa sekä jalkapohjan kovettumien / känsien poistoa tai syylien hoitoa.

Ihon ja kynsien hoito 75-90 min – 78 – 88 €

Ihon ja kynsien vaativampi hoito. Hoito soveltuu vaativampien tai useiden ongelmakohtien huoltamiseksi ja voi sisältää esimerkiksi voimakkaiden kovettumien ja känsien poistoa tai syylien hoitoa, todella paksujen kynsien ohennusta tai sisäänkasvaneen kynnen hoitoa.

Jalan toiminta ja tutkiminen 60 min – 68 €

Jalan toiminnallisten ongelmien tutkiminen, esimerkiksi kantapään tai päkiän alueen kiputilat, ongelmat kävelyssä tai muussa liikkumisessa. Apua voidaan saada esimerkiksi alaraajojen manuaalisella käsittelyllä, yksilöllisillä harjoitteilla tai pienapuvälineterapialla (silikoniortoosien teko).

Lisäpalvelut

Seuraavat palvelut varattavissa lisäpalveluna jalkaterapiakäynnin yhteyteen puhelimitse tai hoidon yhteydessä. Lisäpalvelun tarve arvioidaan aina yksilöllisesti.

Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito – 16 € / kynsi + aika

Oikaisu kynteen liimattavalla Podofix- menetelmällä.

Syylän hoito – 25 € + aika

Syylän hoito Verrutopilla. Voi vaatia useamman hoitokerran.

Yksilölliset silikoniortoosit – 20-40 € + aika

Yksilöllisesti silikonista valmistetut varpaiden oikaisijat ja tuet esimerkiksi vaivaisenluun hoidoksi.

Kotikäynnit

Tarjoamme myös jalkaterapiaa ja jalkojenhoitoa kotikäynteinä Meilahden alueella. Kotikäyntiä varten tarvitset vain mukavan tuolin pistorasian läheisyydeltä, muut tarvikkeet tuomme mukanamme.

Kotikäyntien varaukset puhelimitse Helenalta (045 7832 1830) tai Susannalta (045 7831 8825) sekä sähköpostitse osoitteesta info@jalkaterapia-avenue.fi. Kotikäynneistä perimme 50 % kotikäyntilisän hoitohinnasta.

Hieronta

Koulutettu hieroja on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, joka toteuttaa länsimaalaiseen lääketieteeseen perustuvaa, klassista hierontaa.

Klassinen hieronta on kehon pehmytkudoksiin kohdistuvaa käsittelyä. Hieronta koetaan usein kokonaisvaltaisesti rentouttavana, rasittuneita lihaksia palauttavana sekä kipua lievittävänä. Lopullisen vaikutuksen huomaa yleensä muutaman vuorokauden kuluessa käsittelystä.

Urheiluhieroja taas on urheiluhieronnan erikoisammattitutkinnon käynyt koulutettu hieroja. Urheiluhieronnassa sovelletaan klassista hierontaa asiakkaan tarpeisiin erityisesti tämän urheilulajitausta huomioiden.

Hoitotapahtuma suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa tämän tarpeita kuunnellen. Hieronta-ajat varattavissa 30-120 minuutin pituisina.

Suositusajat hierontaan

Hieronta 30-45 min – 32-42 €

Pienemmän alueen, kuten niskan tai pohkeiden käsittely, tai laajemman alueen kevyt käsittely.

Hieronta 60-75 min – 52-62 €

Tarkempi käsittely esimerkiksi ylä- tai alavartalolle tai koko kehon kevyt käsittely.

Hieronta 90-120 min – 72-92 €

Täydellinen koko kehon käsittely päästä varpaisiin tasapuolisesti tai mahdollisiin ongelmakohtiin keskittyen.

Muut hieronnat

Kosteuttava jalkahieronta 30 min – 37 €

Virkistävä hieronta jalkaterille, säärille sekä pohkeille. Hoitoon sisältyy hieronnan lisäksi jalkojen kosteutus jalkaterapeutin kanssa valituilla tuotteilla.

Kosteuttava jalkahieronta kynsien leikkuulla 45 min – 47 €

Virkistävä hieronta jalkaterille, säärille sekä pohkeille sekä normaalirakenteisten kynsien leikkaus. (huom. ei paksuuntuneiden kynsien ohennusta tai muiden kynsiongelmien hoitoa). Hoitoon sisältyy hieronnan ja kynsien huollon lisäksi jalkojen kosteutus jalkaterapeutin kanssa valituilla tuotteilla.

Palvelupaketit

Ihon ja kynsien hoito 60 min + kosteuttava jalkahieronta 30 min – 98 €

Jalkojen iho- ja kynsiongelmien hoito yhdistettynä kosteuttavaan loppuhierontaan.

Ihon ja kynsien hoito 60 min + klassinen tai urheiluhieronta 30 min – 98 €

Jalkojen iho- ja kynsiongelmien hoito yhdistettynä vapaavalintaiseen 30 min hierontaan. Hoitojärjestys voidaan sopia asiakkaan mieltymysten mukaisesti. Hoidosta toiseen siirtymisen vuoksi paketin kokonaiskesto on noin 1 tunti ja 45 minuuttia.

Ihon ja kynsien hoito 60 min + klassinen tai urheiluhieronta 60 min – 110 €

Jalkojen iho- ja kynsiongelmien hoito yhdistettynä vapaavalintaiseen 60 min hierontaan. Hoitojärjestys voidaan sopia asiakkaan mieltymysten mukaisesti. Hoidosta toiseen siirtymisen vuoksi paketin kokonaiskesto on noin 2 tuntia ja 15 minuuttia.

Lahjakortit

Lahjakortit joko tietylle palvelulle tai arvolle voi tilata puhelimitse numerosta 045 7832 1830 tai sähköpostitse osoitteesta info@jalkaterapia-avenue.fi.

Lahjakortit voidaan toimittaa haluttuun osoitteeseen postitse, pdf-liitteenä sähköpostiin tai voidaan noutaa sopimuksella Avenuelta. Kortit ovat voimassa 6 kuukautta ostopäivästä.